Слави пак се издъни жестоко! Петър Илиев кандидата за МВР шеф – зет на виден пловдивски социалист

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидата на ИТН за министър на вътрешните работи, адвокат Петър Илиев, ще е поредният управленец на върха в изпълнителната власт на държавата, който има топла връзка с Пловдив.

Както е известно, сегашният министър-председател Стефан Янев е родом от пловдивското село Поповица. Преди това Бойко Борисов дълги години на избори се кандидатираше от пловдивските листи. Пловдивчанин беше и най-младият политик, заемал този пост – Жан Виденов.

Сега се оказва, че част от сърцето на адвокат Петър Илиев също е останало под тепетата, тъй като той е женен за пловдивчанка. А по-интересното е, че е зет на позабравен пловдивски социалист, който от началото на тази година е дясна ръка на лидера на БСП Корнелия Нинова  на „Позитано“ 20 в столицата.

Става въпрос за някогашния червен функционер под тепетата Пламен Червеняков. Той беше един от първенците на БСП в Пловдив по времето на Жан Виденов. След това обаче обърна гръб на патрона си. Той е някогашен шеф на Комсомола и бивш парламентарен секретар на МРРБ.

 

Социалистите в Пловдив го спрягат и за един от организаторите на изключването на градския лидер на БСП Георги Гергов от редиците на партията. Говори се, че именно заради рамото, което е ударил на Корнелия Нинова в битката й с Гергов, тя го е възнаградила с подобаваща партийна длъжност.

От средата на януари тази година Пламен Червеняков беше назначен за шеф на организационния отдела в централата на партията в София. Задачите му са да организира предизборните кампании на Столетницата и да ръководи дейността на националните координатори за политиките на левицата.

Оказа се, че кантората на неговия зет адв. Петър Илиев, спряган за предложение за миистър на МВР от Има такъв народ, дълго време е консултант на Парламентарната група на БСП в 44-ото Народно събрание. Неофициално във властовите среди пък се затовори, че навремето неговият баща е преподавал в академията на МВР по направлението на “Държавна сигурност”.

В първия проектокабинет на партията на Слави Трифонов адвокат Петър Илиев беше предложен за поста правосъден министър. В представянето му по Тв 7/8 Трифонов наблегна на факта, че юристът е носител на приза „Адвокат на годината“ за 2018-а, владеене английски, испански и руски език и има куп правни.

Петър Илиев е преподавател в юридическия факултет на СУ „Свети Климент Охридски“. Освен това е и почетен консул на Барбадос. Преди две години островната държава беше включена в черния списък на ЕС, заради славата си на “данъчно убежище” и бе извадена от там едва преди няколко месеца.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар