Слави Трифонов

Слави: “Продължаваме промяната” и “Демократична България” да имат правото да гласуват два пъти – веднъж за “Продължаваме промяната” и веднъж за “Демократична България”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Простете, че пропуснах, но какво се случи с шествието “Заедно за независима България” в центъра на София вчера? Събраха ли се 5-10 хиляди симпатизанти на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”?

Питам, щото по новините и по сайтовете нищо не споменаха. Предполагам, че освен симпатизантите на “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, в шествието са се включили и симпатизантите на БСП. Поне така има някаква логика. Нали трите партии се явяват на изборите, за да спечелят парламентарно мнозинство? Защо се събират само симпатизантите на двете партии и се неглижира третият коалиционен партньор? Аз нямам отговор.
Всъщност, не бях чувал за такова животно – симпатизанти на две партии, явяващи се самостоятелно на избори, агитират заедно в предизборна кампания. Ако някога, някъде това се е случвало по света – моля, кажете ми. Може да се окаже някакво канадско ноу-хау.

Вдъхновен от вчерашното невероятно шествие, събрало вероятно хиляди, аз предлагам промени в Изборния кодекс, според които само симпатизантите на “Продължаваме промяната” и “Демократична България” да имат правото да гласуват два пъти – веднъж за “Продължаваме промяната” и веднъж за “Демократична България”.

Така с двойното гласуване за “Продължаваме промяната” и “Демократична България”, плюс гласовете за партията на социалистката Корнелия Нинова, вече може и да има шанс за парламентарно мнозинство.

Съгласете се, че идеята ми е добра. Това ще е толкова прекрасно. Най-после доброто ще победи – пенсиите ще са по хиляда лева, ще ядем чиста храна, всеки ще кара електромобил, а мафиотите ще бъдат пречупени и вкарани в затвора.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар