Слави Трифонов за вота в Благоеград: Първата крачка е направена, „изчегъртването“ звучи все по-точно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Местните избори, които се проведоха в Благоевград са показателни за това, което се случва в България. И тези избори със сигурност бяха по-честни от всички, провеждани досега. Това заяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в пост във фейсбук.

„Не знам дали има половин милиард километра магистрали, както казва Бойко Борисов, но със сигурност има отвращение от това, което направи ГЕРБ през последните 10-11 години. А това личи и от фактите за корупция, безстопанственост и некадърност, които вади всеки ден служебното правителство“, добавя Трифонов.„Не знаех, че като казах думата „изчегъртване“ в интервюто с Петър Волгин, тя ще придобие такава популярност и ще стане нарицателна. Но смисълът на този глагол ми звучи все по-точно и обективно с всеки изминал ден. Благоевград е прекрасен български град – бил съм много пъти там и той, както всеки друг български град, заслужава почтени и кадърни управници. Първата крачка вече е направена“, казва още лидерът на „Има такъв народ“.


На балотаж за кметския пост в Благоевград отиват Илко Стоянов от „Има такъв народ“ и Румен Томов, независим кандидат, подкрепен от БСП, сочат резултатите от вота вчера.

За Илко Стоянов са гласували 35.32 процента от отишлите до изборните урни в неделния ден, за досегашния кмет Румен Томов – 28.65 процента.

Трети в надпреварата с 19% от подадените гласове. остава Андон Тодоров, който се кандидатира като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, но с подкрепата на ГЕРБ и ВМРО. При обявяване на кандидатурата на Андон Тодоров през май, в Благоевград за да изразят подкрепата си за него дойдоха четирима бивши министри – Томислав Дончев, Деница Сачева, Младен Маринов и Костадин Ангелов.

Общо седем кандидати се явиха на частичните избори в Благоевград. Четвърти се нарежда Стефан Делиов от Коалиция „Ние, Гражданите“ с близо 5.5 процента, следван от Цвета Рангелова от „Възраждане“ с 4 процента, Виктория Каракостова от „Демократична България – Обединение“ с 3.47 процента и независимия кандидат Людмила Костадинова с 1.74 процента.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар