Слави Трифонов за мълчанието, отговорността и следващите си ходове (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Полиция и частни градове пазят срещата на Слави Трифонов със студенти в Пловдив тази вечер. Това е първата публична изява на лидера на „Има такъв народ“ след като прекара Covid-19, който го възпрепятства да отиде на няколкото заседания в краткия живот на предишния парламент.

Униформени служители, два специализирани буса на МВР и частни градове охраняват района край зала „Сила“, където лидерът на ИТН покани на среща студенти. Влизаше се само срещу показване на студентска книжка, след проверка с метал детектор и без шишета с вода, съобщи ПловдивПрес. Шефката на 45-ия парламент Ива Митева също е в зала „Сила“, там са и зам.-председателите на ИТН Тошко Йорданов и Ивайло ВълчевПо неофициална информация Трифонов е влязъл в залата още около 15:30 – час и половина пред началния час на срещата.


Разговорът със студентите се излъчва на живо на фейсбук страницата на Слави Трифонов и по телевизията му „7/8“.

На въпрос защо е отказал участие в следващия парламент, Трифонов отговори: „Смятам, че човек трябва да бъде почтен, искрен и вижте колко от лидерите в историята на България първо се кандидатират и после се отказват. Отговорността, която нося, е не само да съм депутат, нося я от началото на политическия проект и мога да я нося и извън парламента. Не мисля, че като гласуват за ИТН, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента – ти може да гласуваш за мен и тези, които са част от мен. Моето присъствие или отсъствие в парламента не променя отговорността, която нося“.

„Опитвам се да бъда господар на мълчанието“

Този отговор той даде след настоятелно питане на младеж какво е имал предвид, когато преди дни заяви, че няма да е депутат, а може да носи отговорност от „една друга институция“. Студентът настоятелно помоли за конкретика коя е институцията. Трифонов отново избегна конткретен отговор и обясни, че е научил от Симеон Сакскобурггоски тактиката за мълчанието. И добави на шега, че, освен парламента, други институции са правителството, президенството и Светия Синод. Действията му щели да станат ясни след изборите. Добави още, че действията му много зависят от събитията в държавата.

Стопкадър

По думите му бъдещият премиер трябва да бъде фигура, напълно противоположна на Бойко Борисов – да е с образование, да е специалист, да владее чужди езици и т.н.

„Изборите се реализират от служебното правителство, но на фона на това, което беше преди и на фона на новия изборен закон, за който имаме заслуга – мисля, че всеки един българин по света и у нас трябва да има право да гласува. Ограниченията за българите в чужбина сега са премахнати. Това е прекрасно. България е навсякъде, където има дори само един българин и той трябва да има възможност да упражни вота си, даден му по конституция. Това каза Слави Трифонов пред студентите.

„В момента е по-важно да постигнем това, което трябва да бъде изчегъртано, дали съм прав времето ще покаже“, каза още той и похвали служебното правителство за това, че се „опитва да изрие батака, който е заварило“.

„Изборите ще бъдат по-обективни. Няма да изчезне корпоративният вот, защото той си съществува там. Мисля, че ще е по-малък“, каза Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН.

„Ще бъдат по затруднени при етническия вот и гласуването в гетата. Подозирам „Сиела“, че се прави на три и половина. Имам информация, че предишния договор между ЦИК и „Сиела“ е за прокуратурата“, каза Тошко Йорданов.

Стопкадър

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар