Слави Трифонов към парламента: Ще има възмездие! – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Днес депутатите в Народното събрание суспендираха българската конституция и практически извършиха държавен преврат”. Това заяви телевизионният водещ Слави Трифонов в позиция, разпространена до медиите.

Шоуменът обвини депутатите в тотално непризнаване на народната воля. Той ги критикува, че “не зачитат демокрацията, управляват като партийна аристокрация, мислейки единствено за собственото си благо”.

Слави Трифонов за пореден път заплаши депутатите с народния гняв, предупреждавайки ги, че “ще има възмездие”.

Реакцията на телевизионния водещ бе предизвикана от отхвърления днес от парламентазаконопроект на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарна избирателна система.

Ето и пълния текст на позицията на Слави Трифонов:

“Днес депутатите в народното Събрание суспендираха българската конституция. В Конституцията пише, че цялата власт произтича от народа и народът упражнява властта си и пряко. На референдума народът пряко упражни властта си. Пряко изрази волята си.

Днес депутатите не признаха тази воля и практически извършиха държавен преврат. От днес ние не живеем в демократична държава. От днес ние живеем в някаква уродлива форма на партийна аристокрация. Аристокрация, която живее и управлява с една единствена цел – собственото си благо. Това са фактите. И ние трябва да ги осъзнаем.

В европейската история обаче аристокрацията винаги е била изхвърляна от властта. Дали по мирен път или с революция – няма значение. Ние също ще изминем този път. Ще има възмездие. По един или друг начин. Това ще реши българският народ. Аз също съм част от българския народ и ще бъда част от това решение.

И понеже наистина всичко зависи от българския народ, все казвам, че той е суверенът по конституция, в крайна сметка наистина е така. Не защото аз го казвам. А защото е така. В крайна сметка такава е демокрацията. А историята е показала, че българският народ е мъдър.

Затова ще завърша с две поговорки: “Каквото повикало – такова се обадило” и “На зла круша – зъл прът.”

Слави Трифонов

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар