слави

Слави Трифонов: Мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на „Има такъв народ“ излезе с изявление във връзка с присъединяването на Северна Македония към Европейския съюз. Той коментира и настоящата политическа ситуация в страната.

„От обща култура трябва да знаете какво означава „мафия“. Мафията е срастване на организираната престъпност с държавната власт. Как да има мафия, когато нямаш власт. Аз напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. В случая мафиот може да бъде само Кирил Петков, защото има власт“, заяви Трифонов.

„Принуден съм от обстоятелствата да произнеса четирите думи, които най-много мразя да произнасям „Аз нали ви казах“. Една от основателните причини, заради която изтеглих министрите от правителството вече е факт – тези малоумни внушения за мафия и корупция са само едни нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков“, добави той.

Относно темата за Северна Македония Трифонов каза: „Френското предложение за стартиране на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз вече е факт и той изтече в медиите. От него става безусловно ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на Външно министерство. Тъй като външният министър беше предложение на ИТН и аз нямам никаква представа какви разговори са водени, а научавам всичко това от самото предложение“.

По думите му в този документ се говори за „българско малцинство“. „Това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи. В така нареченото предложение се казва, че трябва да пуснем Северна Македония да стартира преговорите, а ЕС и Франция ще гарантират, че РСМ ще си изпълни после ангажиментите към нас. А гаранция за това ще дадат ЕС и Франция“, добави лидерът на ИТН.

Той е на мнение, че „има и друго абсурдно нещо във френското предложение“. „Тъй като ние, българите, не приемаме съществуването на македонския език, защото такъв език няма, всички останали европейски държави ще го признаят, а на нас ще ни признаят, че ние не го признаваме. Това е резултатът от двойнствената политика на Кирил Петков, откакто стана министър-председател“, каза още Трифонов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар