Слави Трифонов: Обвиняват ИТН в задкулисни договорки, но явно са ги направили други

Слави Трифонов: Обвиняват ИТН в задкулисни договорки, но явно са ги направили други

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес Любомир Каримански трябваше да бъде избран за управител на БНБ с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Нали такива бяха внушенията? А всъщност какво стана? Любомир Каримански не беше избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС и управител на БНБ остана Димитър Радев, избран с гласовете на ГЕРБ и ДПС. Честито! Така лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира в профила си във Фейсбук решението на парламента, който след 3-часови дебати отхвърли кандидатурата на Каримански за гуверньор.

Номинираният от „Има такъв народ“ кандидат получи 59 гласа „за“. В негова подкрепа гласуваха „Има такъв народ“, ДПС и един депутат от ГЕРБ – СДС. 140 народни представители се въздържаха, а 36 бяха против.

„Между другото, гледах внимателно дебата в Народното събрание, ако въобще това можеше да се нарече дебат. И през всичките над 3 часа не чух нито един аргумент защо Любомир Каримански не трябва да е управител на БНБ. Нито един! А нали сме парламентарна република и нали затова е процедурата – да се води дискусия в парламента и да се сблъскат мнения „за“ и „против“. Аз аргументи „против“ Любомир Каримански не чух, даже чух само хвалебствени думи. Но видях гласове „против“ Любомир Каримански. Много гласове. Странна работа. Думи и действия се разминаха и нямаше никаква корелация“, категоричен беше Трифонов.

Той допълва, че макар да обвиняват „Има такъв народ“ в задкулисни договорки, явно „договорките ги бяха направили други“.

„Благодаря на Любомир Каримански – достоен и смел мъж. Той спечели, защото уроците, които научаваме в живота си, са едни от най-големите успехи в него“, завършва лидерът на ИТН.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар