Слави Трифонов: Обвиняват ИТН в задкулисни договорки, но явно са ги направили други

Слави Трифонов: Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Правата на българите в Северна Македония не търпят отлагане.“ Това написа лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Фейсбук и допълва: „Сега имаме историческа възможност да се преборим за нашите събратя. Това е наш безусловен български дълг.

Падането на българското вето, преди вписването на българите в Конституцията на Северна Македония, е отлагане на решаването на проблема с човешките права на българите там.
Сега ще ви цитирам част от думите на Петър Колев – българин от Северна Македония, който вчера беше гост в “Седем-осми Ти Ви”:
“Каквито правила важат за албанците, за турците, за власите, за ромите, за сърбите, за бошняците, за тези, които се самоопределят като македонци, същите правила да важат и за нас българите, които живеем там.”
“Повече от 100 години се прави всичко възможно да не остане жив българин в Македония.”
“Секретарят на културния център “Иван Михайлов” Георги Църномаров – неговият син, и синът на подпалвача на културния център – Ламбе Алабаковски, са съученици и седят един зад друг на чиновете. Това е трагедията на Македония – тези деца още от първи клас ще бъдат индоктринирани на омраза, на агресия, на това да мрази другия. Защото единият баща смята, че е българин, а другият баща смята, че не е българин. И това е проблемът на Македония.”
“За последния период от време няколко пъти са били палени български символи, били са нападани пробългарски активисти в Северна Македония. Този случай в Битоля не е инцидент. Това е една ясна тенденция.”
“Българският народ никога няма да ни предаде нас – българите в Македония. И този, който се опита да го направи това нещо, ще се сблъска с българския народ.“

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар