Слави Трифонов: Предлагам симпатизантите на ПП и ДБ да гласуват два пъти – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Слави Трифонов: Предлагам симпатизантите на ПП и ДБ да гласуват два пъти

Стоп кадър/Фейсбук/Слави Т. Трифонов

Простете, че пропуснах, но какво се случи с шествието „Заедно за независима България” в центъра на София вчера? Събраха ли се 5-10 хиляди симпатизанти на „Продължаваме промяната” и „Демократична България”?
Питам, щото по новините и по сайтовете нищо не споменаха. Предполагам, че освен симпатизантите на „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, в шествието са се включили и симпатизантите на БСП. Поне така има някаква логика. Нали трите партии се явяват на изборите, за да спечелят парламентарно мнозинство? Защо се събират само симпатизантите на двете партии и се неглижира третият коалиционен партньор? Аз нямам отговор.Всъщност, не бях чувал за такова животно – симпатизанти на две партии, явяващи се самостоятелно на избори, агитират заедно в предизборна кампания. Ако някога, някъде това се е случвало по света – моля, кажете ми. Може да се окаже някакво канадско ноу-хау.


Вдъхновен от вчерашното невероятно шествие, събрало вероятно хиляди, аз предлагам промени в Изборния кодекс, според които само симпатизантите на „Продължаваме промяната” и „Демократична България” да имат правото да гласуват два пъти – веднъж за „Продължаваме промяната” и веднъж за „Демократична България”. Така с двойното гласуване за „Продължаваме промяната” и „Демократична България”, плюс гласовете за партията на социалистката Корнелия Нинова, вече може и да има шанс за парламентарно мнозинство.

Съгласете се, че идеята ми е добра. Това ще е толкова прекрасно. Най-после доброто ще победи – пенсиите ще са по хиляда лева, ще ядем чиста храна, всеки ще кара електромобил, а мафиотите ще бъдат пречупени и вкарани в затвора.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар