Слави Трифонов: Това е някаква шизофрения, имам чувството, че живеем в лудница

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов реагира с пост във Фейсбук по повод споровете днес в парламента трябва ли да се гласува правителството на неговата партия, или не трябва, след като кандидатът му за премиер оттегли съгласието си.

Правителство няма да се гласува, защото не получи подкрепа, заявява Трифонов. 

“И днес цял ден чувам – ама защо няма да има правителство на “Има такъв народ”? Защо няма да се гласува? Защо няма да има дебати?

Това е някаква шизофрения. Имам чувството, че живеем в лудница.

Ами, няма да се гласува, защото не получихме желаната подкрепа. Толкова е просто. Ние, правителство, подкрепено от ГЕРБ и ДПС, няма да правим. Не го ли разбрахте най-после?”, гневи се Трифонов. 

Той е категоричен, че гласуването реално се е провело вчера.

“Много от играчите в мръсната българска политика се бяха надъхали за зловещо плюене и омраза по “Има такъв народ”, ако нашето правителство беше вкарано за гласуване в парламента и беше подкрепено от ГЕРБ и ДПС. А тези две водещи партии на статуквото наистина можеха да го подкрепят само с една цел – да нанесат тежък имиджов удар върху “Има такъв народ”. Защото “Има такъв народ” е истинският опонент на ГЕРБ и ДПС.

Ако партия “Има такъв народ” не се беше появила на политическата сцена, сега властта отново щеше да е в ръцете на Бойко Борисов, на ГЕРБ и на патриотите, както и на задкулисния им партньор ДПС, казва още лидерът на ИТН.

“С оттеглянето на правителството на господин Пламен Николов отнехме удоволствието на тези играчи от сипенето на жлъч и омраза по адрес на “Има такъв народ”, а и по адрес на нашите избиратели. Сега съвсем логично тези политически играчи са недоволни, че няма да има гласуване на кабинета”, е неговият прочит за ситуацията.

“Но гласуване практически имаше. То се проведе вчера.

“Демократична България” и “Изправи се БГ!Ние идваме” единодушно заявиха, че ще гласуват против кабинета на “Има такъв народ”. Заявиха го с един остър и поучителен тон, като направиха и поредните внушения. БСП също решиха, че няма подкрепят правителството на “Има такъв народ”, прави ретроспекция той.

 “Всъщност, от вчера до днес се срутиха всички кули от слухове и внушения, че кабинетът на “Има такъв народ” е кабинет на Сараите, на Пеевски, на Бойко Борисов, на задкулисието. Няма как кабинетът на “Има такъв народ” да бъде на Сараите или на когото и да е било, при положение че кабинетът на “Има такъв народ” го няма. Няма го, бе. От вчера го няма”, повтаря и потретва Слави Трифонов.

“Ако бяхме толкова зависими и подвластни, това правителство щеше да го има. Но го няма, защото властта за нас не е на всяка цена. Ние сме свободни и можем да влезем във властта и да управляваме, само ако бъдем такива – свободни. И ако суверенът реши”, завършва коментарът му в социалната мрежа.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар