Слави ще спечели изборите и му благодарим, че се реши да се впусне в битката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма да гласувам за Има Такъв Народ, но се радвам, че Слави ще спечели изборите и му благодаря, че се реши да се впусне в битката.

Слави може да има хиляда кусура, включително упоритото настояване да се върви към реализирането на идеите на референдума (някои от които меко казано спорни), но без него щяхме само да си мечтаем да помръднем и на милиметър тази огромна скала затиснала потенциала на нацията ни… скалата наречена корупция.

Една огромна тежест, която от десетилетия смазва опитите за модернизация, за предприемачество, за дигитализация, за качествено образование, за здравеопазване, за професионален спорт, за култура и за всичко, с което всеки от нас се занимава, или за което всеки от нас милее.

Радвам се, защото както упорито иска да си удържи на думата за референдума, сякаш има намерение да си удържи и на една друга дума, която отдавна повтаря, а именно, че иска да е проводник на истински можещите и необременените професионалисти към парламент и правителство. Вече ако и тези хора не могат да ни освободят от пошлостта в политиката, от корупцията, от алчността, от безграничното самочувствие с липсващ фундамент и покритие, от гьонсуратлъка, значи обществото ни не е готово да направи този скок нагоре. Означава, че дори на върха на човешкия потенциал, с който това общество разполага, то не е успяло да създаде хора, които да са способни да се борят за нещо по-висше от собственото си аз.

За щастие, аз вярвам, че българското обществото е успяло да създаде такива хора и Слави загатна, че идеята му за министър председателския пост вероятно също ще е част от тази негова визия за управление на най-способните.
С други думи, търсим човек с образование на световно ниво, който в същото време да има безспорен практически опит и житейски и професионални постижения, които не са стъпили на политически фаворитизъм.

Човек, който да не се страхува да разбутва корупционни схеми, без значение чии са и в същото време да го прави без да е войнствен, а градивен и позитивен. Човек способен да изгради модерна дългосрочна визия за развитието на България и да може да обединява хора около тази визия. Човек, с чиито умения да комуникира ще се гордеем и когато говори с нас, и когато ни представлява пред света. Човек, който не се страхува да защитава тезите си не само пред журналисти “от нашия лагер”, но и пред неудобните такива. Ако на всичкото отгоре може и да е харизматичен… е, това би било повече и от най-смелите ни мечти.

Ако очаквате име, такова няма да има- всеки трябва да се огледа и да прецени за себе си, но вярвам, че започнаха да се появяват лица на хора, за които можем да си кажем „да, трудно ми е да се сетя за ситуация, в която бих се почувствал неудобно, когато този човек представлява мен и България… даже, може би бих се гордял”.

Ако виждате такива хора, в телевизора или около себе си, не се примирявайте с нищо по-малко, особено когато става въпрос за това кой ще ви представлява и кой ще се разпорежда с данъците ви, със здравето ви и с бъдещето на вас и на вашите деца.

Скоро Слави ще е на ход и се надявам и той да гледа внимателно.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran



Коментари

Коментара






loading...







There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар