Сламеният човек, изживяващ се като кмет на Пловдив, този път реши да ни плаши

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сламеният човек, изживяващ се като кмет на Пловдив, този път реши да ни плаши.

То гербоидите само това могат – партията на рекетьорите използва само рекета като начин на убеждаване на хората.

Всъщност, хората, които са наясно с общинските бюджети, могат само да се смеят на подобни думи. Ама Зико си е Зико – за сервитьор става, допускам, че е в състояние да запомни поръчките на клиентите. Но за кмет се изискват малко по-различни качества. Като възможността да мислиш е задължителна!

Последните десетилетия кметовете на Пловдив се съдраха да искат заеми, да си ги харчат, да захлебват покрай тях, като естествено сметката я плащаме ние. Малко просвещение: Общината е длъжна да обезпечи дълга, тоест да гарантира, че той ще бъде изплатен на съответната банка. И обикновено се залагат бъдещите общински приходи от данъци и такси, както и други вземания. Тоест, ако общината няма пари да погасява дълга, отново ще вдигне данъците и таксите – това, с което в момента Зико ни плаши.

Да погледнем бюджета – почти ЕДИН МИЛИОН лева се дават за извънтрудови възнаграждения. Чудите се какво е това – граждански договори, които обикновено дублират общински длъжности, но пък са за наши хора – косултанти, адвокати, архитекти и т.. Гледаме например и разходи за командировки за над 245 000 лева в страната и около 39 000 лева в чужбина. Да задам и въпросът: КОЛКО СА СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ НА ОБЩИНАТА и колко плащаме ние за това удоволствие /тяхно, не наше/?

Зико, само да ти напомним, че Видовден идва! И тогава кво прайм?!?

Елена Гунчева

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар