Следващите Apple Vision може да използват екрани с по-ниска резолюция

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple са пуснали запитвания към LG и Samsung за евентуалната изработка на 2.1-инчови Micro OLED дисплеи с по-ниска резолюция, за да може компанията да постигне крайната си цел – очила за смесена реалност със значително по-ниска цена от тази на Vision Pro, които да бъдат насочени към масовата аудитория.

Още от момента, когато Apple анонсира своите очила за смесена реалност Apple Vision Pro, към тях започнаха да летят редица критики, свързани най-вече с цената, която започва от 4000 евро в Европа

Наскоро научихме, че от компанията смятат да поправят това в следващата версия на Apple Vision, като разработят по-евтин модел, който няма да бъде върха на сладоледа, но ще бъде много по-достъпен за широката публика.

vision-pro-gallery-payment-202401 FMT WHH

Според UploadVR, Apple са пуснали запитване към LG и Samsung относно потенциалната разработка и масова продукция на 2.1-инчови Micro OLED дисплеи, които да бъдат използвани при следващия модел на Vision. Те ще бъдат с резолюция около 2600 x 2300 (1700 ppi) пиксела, което ще бъде доста далеч от сегашните дисплеи на Vision Pro. Актуалният модел използва дисплеи, производство на Sony, които разполагат с резолюция от 3660 x 3200 пиксела (3386 ppi) и имат диагонал от 1.42 инча.

По-ниската резолюция ще позволи на бъдещия партньор на Apple да произвежда дисплеите много по-бързо и на по-добра цена, което е и основната цел на технологичния гитант.

Следващите очила за смесена реалност на американската компания се очакват в края на 2025 г.

Макар наскоро да бяха обявени за 8 нови пазари, засега Apple Vision Pro не се предлагат официално в България.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар