Следващият премиум чипсет на Samsung вероятно ще се произвежда по 3-нм процес

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Следващото поколение флагмански чипсет на Samsung носи кодовото име Quadra и ще се произвежда по 3-нанометров процес, твърди Роланд Куант. В Twitter източникът разкрива и някои от характеристиките на чипсета, който ще започне да се произвежда по-късно тази година.

Според Куант новият чипсет за смартфони от висок клас на Samsung носи кодово име Quadra и ще бъде наследник на Exynos 2200, който пък е известен под кодовото име Pamir и се използва в серията Galaxy S22.Източникът твърди, че чипсетът ще се произвежда по 3-нанометров процес и ще включва най-новите процесорни ядра на Arm. Посочва се още, че Quadra ще е включва актуализиран графичен процесор Xclipse, който ще бъде второ поколение съвместнa разработка с AMD.


Масовото производство щяло да започне по-късно тази година.

Източникът се е доказал като достоверен в миналото и информацията звучи интересно, но пък си противоречи с предходните слухове. Те твърдяха, че Samsung няма да използва чиповете Exynos във флагман смартфоните си през следващите две години. Вместо тях корейците щели да заложат на алтернативно решение, например от Qualcomm. Междувременно е бил сформиран специален екип от около 1000 служители, на които е възложена задачата да проектират нов персонализиран чипсет от нулата, който ще бъде използван в серията Galaxy S25 през 2025 г.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар