Следващият тестов полет на Virgin Galactic ще бъде на 22 май

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Следващият полет на ракетата SpaceShip Two на Virgin Galactic ще се състои в събота, 22 май. Припомняме, че последният тест на космическата компания, ръководена от предприемача Ричард Брансън, завърши с отказ на ракетния двигател.

Вижте как изглежда космическият кораб на Virgin Galactic >> >> >>

Основната цел на мисията е да провери ремонтните дейности, извършени след преждевременното изключване на ракетния двигател. Смята се, че до инцидента са довели електромагнитни смущения, причинени от компютър за управление на полета. Това е предизвикало безопасно прекъсване, точно когато ракетният двигател се е запалил, принуждавайки превозното средство да се върне обратно до базата си в космодрума “Америка” в Ню Мексико.

Екипът на Virgin Galactic също така ще извърши оценки на хоризонталния стабилизатор и контрола на полета, заедно с елементите на кабината. Ще бъдат тествани и възможностите за стрийминг на живо. Всички данни, събрани от полета, ще определят следващите стъпки в програмата на космическата компания.

Първоначално тестът трябваше да се проведе през февруари, но беше отложен до май. Това от своя страна накара Virgin Galactic да измести за пореден път плановете си за комерсиален космически туризъм за 2022 г., а не през тази година, както беше планирано доскоро.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар