Следващият Apple Watch ще бъде по-тънък, с по-голям екран и 3D принтирани компоненти

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Следващото поколение на смарт часовника Apple Watch ще има по-тънък корпус и по-голям дисплей, написа в блога си авторитетният анализатор Минг-Чи Куо. Очаква се Apple Watch Series 10 да бъде представен през септември, едновременно с обявяването на новите iPhone-и. Според Куо размерите на екраните на двата модела Apple Watch ще се увеличат.

Заедно с екраните ще нараснат и размерите на самите устройства. Дължината на по-малката версия ще нарасне от 41 на 44 милиметра, а на по-голямата – от 45 на 49 милиметра. Как това ще се отрази на ергономията, не е известно.

Спецификациите на следващата версия на Apple Watch Ultra ще останат “приблизително същите” като на настоящия модел, въпреки че може да бъде въведен по-тъмен вариант, ако производствените обеми отговорят на очакванията, добави Куо. Часовникът ще включва компоненти, изработени с помощта на технологията за 3D принтиране, добави експертът.

Досега Apple все още не е започнала масово производство на устройства, използващи технологията за 3D печат. Компанията тества възможностите на 3D принтирането при производството на Apple Watch Series 9 през 2023 година.

Технологията, в частност, е успяла да намали времето за производство на устройствата и количеството на използваните в тях материали. Според Куо тези тестове “значително са подобрили” ефективността на производството.

Доставчикът на 3D-принтирани компоненти за новия смарт часовник на Apple ще бъде Bright Laser Technologies, казва Куо. Експертът отбелязва, че търсенето на доставка на части за китайската компания за 3D печат се очаква да нарасне през следващите години поради ценовите предимства на технологията. Куо споменава и перспективите за използване на тази технология при производството на калъфи за Apple Watch.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар