Следващото поколение Apple AirPods ще имат вградени IR камери

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целта на инфраред камерите в безжичките слушалки на Apple ще бъде директната и безпроблемна свързаност с Apple Vision Pro, както и последващите очила за смесена реалност на Apple.

Както обикновено, големите технологични компании винаги мислят с няколко хода напред, за да може да продължат да изненадват както своите фенове, така и конкуренцията си.

Apple не е изключение и макар често да получава критики относно липсата си на иновация, то това не означава, че от компанията не крият редица жокери в ръкавите си. Според един от най-уважаваните технологични анализатори в света Минг-Чи-Куо, в следващото поколение Apple AirPods ще бъдат включени и инфраред камери.

foxconn5743

Макар на пръв поглед това да звучи някак налудничево, Куо споменава, че целта на инфраред камерите ще бъде интеграцията и безпроблемната свързаност между безжичните слушалки и очилата за смесена реалност Apple Vision Pro. Използвайки двете устройства едновременно, всеки потребител ще получи още по-завладяващо изживяване, благодарение на пространственото аудио, което AirPods слушалките ще могат да възпроизведат. 

Камерите, които ще бъдат част от следващото поколение Apple Airpods ще са същите или много близки до тези, които в момента компанията използва за фунцията за лицево разпознаване Face ID, налична в iPhone и iPad. Очаква се те да бъдат произвеждани от Foxconn, а капацитетът им да достигне между 18 и 20 милиона бройки на годишна база – достатъчно за около 10 милиона чифта нови AirPods на всеки 12 месеца. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар