Иванчева

Следователката, свързвана с Пеевски и планирала „ювелирната“ акция срещу Иванчева, шеметно се издига в кариерата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Следователката, която спред юристи, изцяло е планирала „ювелирната“ акия срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова, гради шеметна кариера.

След ареста на двете жени, Нели Тодорова е повишена като временно изпълняващ длъжността шеф на следствения отдел на специализираната прокуратура. Предстои да се проведе конкурс за постоянен ръководител и съвсем очаквано тя е единствен кандидат.

 

Колеги на Тодорова продължават да нищят грешките около зрелищният арест пред Съдебната палата на Иванчева и Петрова. Квалифицират го като срамен и позорен акт, която по всяка вероятност ще струва много пари на държавата ни.

Те споделят, че Нели Тодорова е участвала и в организирането на полицейско-прокурорската атака срещу КТБ. „Дефакто“ отбелязва, че през 2016 г. няколко следователи, сред които и Тодорова, са командировани в спецпрокуратурата, за да укрепят управлението на Иван Гешев, ръководител на същото ведомство. Според следователи командированите им колеги са били близки с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, публично наричан още Пепи Еврото. Твърди се, че в столичното следствие те били в т. нар. „Шпицкоманда“ или „Политбюро“ за поръчкови дела.

 

Любопитна подробност, но не маловажна, която юристите споделят е, че Нели Тодорова е родена в Пазарджик – избирателния район на депутата от ДПС Делян Пеевски. Източниците ни споделят, че Тодорова намеквала пред тях, че имала пряка връзка с „дебелото момче“, но не уточняват кого точно визира, макар всички да се досещат. Именно с това те свързват и безпроблемната й шеметна кариера. Нели Тодорова е съпруга на зам.-шефа на СДВР Борислав Борисов. В медийните среди той е известен с прозвището Боби Голямата кола.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар