След А1 и Теленор: И „Виваком“ ще индексира месечните абонаментни такси

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Виваком“ планира да индексира месечните абонаментни такси, като промените ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г., съобщиха за БТА от телекома.

Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лев с ДДС за всяка услуга, пише в съобщението.

„По този начин ще продължим да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена. Като компания ще следваме неотлъчно своята амбициозна инвестиционна програма да развиваме най-добрите фиксирани и мобилни мрежи, да инвестираме в изграждането на най-голямата 10-гигабитова мрежа, да предоставяме най-добрата 5G услуга и да обогатяваме непрекъснато съдържанието и функционалностите на EON за невероятно клиентско изживяване“, се допълва в съобщението.

„Виваком“ ще уведоми своевременно своите клиенти и ще публикува пълната информация за планираните изменения на www.vivacom.bg/bg/index, посочват от компанията.

По-рано днес Комисията за защита на потребителите (КЗП) обяви, че извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Комисията поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане.

Междувременно Асоциацията за защита на потребителите (АЗП) поиска оставката на цялата КЗП и на председателя й Димитър Маргаритов, посочвайки като аргумент едностранното вдигане на цените от мобилните оператори, които се оправдават с инфлацията.

„А1 България“ и „Теленор“ съобщиха вчера, че ще индексират месечните абонаментни такси по договорите за ползване на телекомуникационни услуги с обявения от Националния статистически институт средногодишен индекс на потребителските цени за предходната година (Средногодишни ИПЦ, предходната година = 100).

Индексът за 2020 г. е 1,7 на сто. Индексът за 2021 г. ще бъде обявен в началото на идната година, като се очаква да е около 2,4 на сто, посочват от „А1 България“. Увеличението на цената на абонаментните планове ще бъде отразено във фактурите, издавани след 5 февруари 2022 г., и се очаква да бъде общо около 5 на сто, информира „Теленор“ в секция „Мобилни планове“ на интернет страницата си. Описаната индексация е предвидена в договорите и съответните Общи условия към тях и ще се приложи едновременно за двата периода през първото тримесечие на 2022 г. По този начин ще бъде избегнато неудобството от няколко последващи краткосрочни промени в сметките и крайната сума от индексирането ще е по-ниска в сравнение с извършването му на две стъпки, пише в сайта на „А1 България“ в секция „Помощ“.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар