След избиването на свине заради чумата, инвеститор от Дания строи ферма за 12 млн.евро

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
На фона на кризата с разпространението на Африканска чума по свинете (АЧС) и избиването на над 93 000 прасета в личните стопанства, както и депопулацията на стотици хиляди прасета в корпоративните български стопанства, посланникът на Дания слезе от луксозната си S класа и оцапа лъскавите си обувки за да посети парцел в землището на село Дреновец, община Ружинци, където ще се открива нова свинеферма на крупен инвеститор от Дания.
Посланикът Сьорен Якобсен разгледа мястото, на което ще се изгражда свинеферма от датския инвеститор Оле Андерсен. Свинефермата ще се изгражда на терен от 214 декара до село Дреновец в община Ружинци. Инвестицията е за над 12 милиона EUR.
Новината за откриването на нова корпоративна свинеферма от Дания, разгневи българските свиневъди, които пострадаха тежко от избиването на животните им, на места без да е установена зараза с АЧС.
Експерти в бранша припомнят, че голяма част от българските месопреработвателни предприятия работят със значителни количества вносно свинско месо от Дания – предимно изрезки и нискокачествени остатъци от колбасарската индустрия.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/12_11.html

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар