След инцидента с първия пациент Neuralink търси доброволец за втори мозъчен имплант

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Илон Мъск обяви, че Neuralink търси втори доброволец, който да получи следващия експериментален мозъчен имплант на компанията.

“Neuralink приема заявки за втория участник”, написа Мъск в X. “Това е нашият телепатичен кибернетичен мозъчен имплант, който ви позволява да управлявате телефона и компютъра си само като мислите.”

Тези твърдения се доказаха от теста с първия човек, получил чипа. Ноланд Арбау беше парализиран при инцидент с гмуркане през 2016 г. и след това можел да взаимодейства с технологията само с помощта на гласа си и стилус в устата си.

Всичко това се променило от мозъчния имплант Neuralink, който според него му дава толкова ловък контрол върху цифровите интерфейси, че той можел прецизно да играе Mario Kart и Civilization VI.

Влошаване на връзките между импланта и мозъка доведоха до изваждането на чипа от Арбау. Той се надява, че дори да не е вторият тестови пациент, от компанията ще го включат в краткия списък с бъдещи кандидати.

Нямах за какво да се събудя сутринта и Neuralink промени това за мен“, каза Арбау за Good Morning America. “Просто бях много щастлив, че ще бъда част от нещо, което вярвам, че е толкова монументално. Това е следващата стъпка напред в подпомагането на хората с парализа. Беше много, много трудно да се откажа от всички невероятни неща, които успях да направя“.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар