Красимир Каракачанов

След като Бойко презрително пренебрегна Левски, Каракачанов отказа почетната рота и за Вапцаров…

Красимир Каракачанов, Никола Вапцаров
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военният министър Красимир Каракачанов е отказал почетната гвардейска рота да присъства официално на възпоменанието в памет на Никола Вапцаров и неговите другари Антон Иванов, Петър Богданов, Георги Минчев, Атанас Романов и Антон Попов.

Искането е било направено от софийската организация на БСП, която проведе възпоменателен митинг-поклонение по повод 76 години от разстрела на групата комунистически деятели.

Те са осъдени на смърт официално, заради шпионска и подривна дейност в полза на Анти-хитлериската коалиция. След разгрома на нацистите, от подобни хора стават герои, и те са такива по време на социалистическа България.
След това настъпва реванш на реститутско-фашистките сили, и в момента част от анти-фашистите са обявени отново за предатели, а част от фашистите са реабилитирани.

Интересното е, че военно-морското училище все още се нарича “Н.Й.Вапцаров” и там Каракачанов гордо раздава военни звания.

За решението на министър Каракачанов са се интересували дори и от президентството, което явно е било включено в плана за възпоменанието и отдаване почести на Вапцаров като на национален герой.

Въпреки това, воеводата е казал “Не”.

Припомняме, наскоро Каракачанов опита и да премахне “падането на колене” по време на митингите-заря в чест на национални празници. Това бе спряно, след протест на патриотични организации.

Бойко Борисов пък отсъства от честванията на рождението на В.Левски в Карлово.

Изобщо, настоящото правителство от мутри и псевдо – патриоти, последователно прави каквото може, за да заличи българщината, българското и нашите герои…

източник


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар