След като бяха пребити двама души: Разчистват изоставени сгради и катуни в промишлената зона на Бургас

След като бяха пребити двама души: Разчистват изоставени сгради и катуни в промишлената зона на Бургас

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Собствениците на изоставени сгради ще получат предупредителни протоколи и разпореждане за обезопасяване на имотите си, разположени на територията на Северна промишлена зона в Бургас, съобщи bTV. Това стана ясно след проведената днес работна среща между директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов и кмета на града Димитър Николов. Повод за нея са зачестилите сигнали за самонастанили се лица от ромски произход от няколко сливенски села.

Напрежение в Бургас след като баща и син бяха пребити от безработни пришълци от Сливенско

Въпреки многократните акции по разрушаването на импровизираните им жилища в промишлената зона, безработните и бездомни хора отново ги построяват, привличайки към района още техни роднини.

Планирани са нови инициативи по разчистването на временните постройки и образувалите се около тях нерегламентирани сметища. Предвидено е в предприетите инициативи да се включат и собствениците на имоти в Северна промишлена зона.

Взето е решение проверките на терен да са ежедневни, като в тях трябва да се включат екипи на полицията и служители на общината.

И от двете институции призовават гражданите в случай, че забележат организиране на нови импровизирани постройки, да съобщят своевременно с цел предприемане на спешни мерки по неутрализиране на самонастанилите се лица и извеждането им извън Бургас.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар