След като изхарчи милиони от нашите пари, Иван Гешев се отправи към оставката!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Иван Гешев обмисля сериозно своята оставка. Една година протести срещу него не подействаха, но САЩ успя да му подейства. Западният натиск ще доведе до оставката на главния ни прокурор, писа Novinite-dnes.eu.

Причината за очаквашия се край на Гешев е фактът, че той и семейството му са се изнесли от държавната резиденция в Бояна. Те са подали заявление за това на 1 септември, само седмица след като вътрешният министър Бойко Рашков изрази съмнение в заплахите срещу главния прокурор.

Иван Гешев се превърна в първия главен прокурор на България, който ползва държавен имот в Бояна и беше цяла година съсед на премиера и президента. Той е плащал наем за това, който е в размер на около 70 лв. на вечер. За сравнение нощувките в хотелите в района вървят между 90 и 120 лв.

Преди да се нанесе семейство Гешеви, в Дом 5 е било закупено обзавеждане, което варира на 48 204 лв., пише Новините Днес. Държавни пари, идващи от данъците на българските граждани.

Европейските ни партньори и най-вече САЩ вдигнаха мерника на Иван Гешев, след като Бойко Борисов падна от власт. Макар дълго време същите да ги подкрепяха, когато видяха, че народът в България ги мрази и ги обвинява в корупция, ги „хвърлиха за мезе“ и ги замениха с други. Според слуховете тези други са Кирил Петков и Асен Василев.

Счита се, че Гешев вече не е удобен за Америка, понеже закриля Борисов, а за да си спечелят любовта и доверието на българския народ, от Белия дом са готови да хвърлят в жертва лидера на ГЕРБ, като го докарат до затвор, каквито са народните желания през последната година.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар