След като плащаме “Гражданска Отговорност”, защо плащаме Винетки? След като в цената на горива има включен Акциз, защо плащаме “Гражданска Отговорност”?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

България е единствената страна в света в която плащаме за всичко по два пъти!

Това е заключението на икономисти от ЕС, които буквално не разбират идеята как така българите плащат по няколко пъти за едно и също нещо и се съгласяват безропотно с това.

Ето няколко примера с които са се сблъскали икономисти от държавите Белгия, Италия и Австрия, които и до днес са без отговор от компетентните институции в България:

– Плащаме данък МПС, от който се отчислява сума за поддръжката на републиканската пътна мрежа. Но пък за същото това в България се събират пари от акциза на горивата, “Гражданската отговорност” и така наречените “Винетки” , което пък автоматично означава, че в България, за да използвате републиканската пътна мрежа на страната плащате на 4 места за едно и също нещо!

Естествено правителството на България не иска на това да се дава гласност, но пък всичко това е видно в законите на тази страна.

Всъщност така наречената “Гражданска отговорност” е законен рекет от страна на така наречените борчески групировки в България, които днес вече се наричат застрахователни компании и никой в България не е наясно, защо всички трябва да плащат тази отговорност при положение, че ако се случи някоя лека катастрофа никое застрахователно дружество не заплаща реални обезщетения, а за по тежките случаи се водят дела с години.

Но пък за сметка на това държавата се грижи за тези частни компании, въпреки че това е забранено от закона на ЕС. Всъщност в България всеки един данъкоплатец си плаща за всичко по няколко пъти, но това явно няма значение, за българина след като дори е съгласен да плаща на данъците, данък както често се случва с горивата, електроенергията и стоките от първа необходимост.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар