След като плащаме здравни вноски всеки месец, защо плащаме на личните лекари за преглед?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В България по Конституция здравеопазването е безплатно, ама само на книга, защото нито е безплатно, нито е здравеопазване.

Естесвено и за него си плащаме по няколко пъти, без значение, че някой някъде твърди друго.

В случая всеки здравно осигурен плаща здравни вноски които се определят от министерството на финансите, които трябва да стигат за всички в сектора на здравеопазването, дори за заплатите на личните лекари, но уви картината е съвсем различна, защото иначе някой, някъде в министерството на здравеопазването щеше да може да ни обясни, защо плащаме такса преглед при личните си лекари.

Естествено в министерството на финасите също щяха да могат да обяснят, но уви в случая те се оправдават с министерството на здравеопазването, докато всички българи си плащат по два пъти като балъци за едно и също нещо.

Естествено това го има само в България, но както знаем ние в България нямаме проблем да си плащаме за всичко по няколко пъти, защото сме толкова богати, че всеки арабски шейх би ни завидял като ни види как си плащаме за всичко по няколко пъти.

За тока, за горивата, за пътищата, за училищата, за здравето, за храната, за транспорта, за БДЖ и за каквото се сетите.

За всичко си плащаме по няколко пъти и ако си мислите, че плащаме, защото някой някъде в някой министерство не може да смята, то бъдете сигурни, че това изобщо не е така, плащаме, защото сме мълчаливи и страхливи на улицата и силни на масата след няколко ракии…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар