Денков: След ротацията се виждам като вицепремиер, оттам нататък ще видим - ще има преговори

След Мария Габриел и Николай Денков е в Париж, среща се с Макрон

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с президента на Франция Еманюел Макрон в Париж, съобщиха от правителствената информационна служба.

Сред темите на разговора ще бъдат и външнополитическите приоритети на България – пълната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Двамата лидери ще обсъдят геополитическите рискове и заплахи, подкрепата за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейския съюз.

Министърът на енергетиката Румен Радев също ще посети днес Париж и ще се срещне с министъра на икономиката, финансите и индустриалния и цифров суверенитет на Франция Брюно льо Мер, съобщиха от българското енергийно ведомство.

Двамата ще подпишат Декларация за намерение за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели между двете страни и ще обсъдят теми от двустранен интерес.

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел беше на работно посещение в Париж в началото на седмицата. Тя се срещна със своя френски колега Стефан Сежурне, съобщиха от Министерството на външните работи.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар