След обилния дъжд и сняг: Наводнения и свлачища блокират пътища в страната – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Наводнения и свлачища продължават да блокират пътища в Родопите и в Бургаско. Движението по пътя Банско – Гоце Делчев при разклона на село Кремен е възможно само в едната лента, след като река Места подкопа част от основите на платното.

Заради обилните валежи в последните дни много язовири в страната се налага да бъдат изпускани, но от Държавния технически надзор уверяват, че това се извършва под контрол.

Следи се и нивото на водата на язовирите “Кърджали” и “Студен кладенец” в Кърджалийско, както и на  язовир “Ивайловград” в Хасковско.

В Бургаско язовир “Мандра” е с повишено ниво. Това е причината за затварянето на пътя между селата Димчево – Присад. Около осем къщи в близост до язовира са със залети дворове, съобщават от Общината.

Контролирано изпускат и част от язовирите във Варненско, сред които е и “Елешница”, каза областният управител Стоян Пасев:

“Елешница, който е един от най-проблемните язовири на територията на област Варна, от вчера е започнало контролирано изпускане на язовира. Наблизо няма населени места и дерето или реката, в която зауства, е почти пресъхнала, тоест няма опасност от наводнение”. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар