След обиски: Канцлерът Курц и още 9 души са разследвани за корупция в Австрия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Австрийският канцлер Себастиан Курц, който е обект на разследване, е заподозрян, че е използвал правителствени средства, за да си осигури благоприятно медийно отразяване, обяви днес Прокуратурата за борба със стопанските престъпления и корупцията, цитирана от световните агенции.

„Себастиан Курц и девет други заподозрени, както и три организации са обект на разследване за корупция във връзка с този случай“, уточнява прокуратурата.

Изявлението бе направено след серия от обиски, за които по-рано днес съобщиха австрийски медии. Претърсвания бяха извършени в централата на партията на Курц, както и в офиса на канцлера. Според следователите има индикации, че средства от министерството на финансите са използвани за публикуването в австрийско издание на „изключително партийно-политически мотивирани, а понякога и манипулирани допитвания, направени от социологическа компания“, които са били в интерес на Курц. На изданието е било платено с тези пари да публикува тези допитвания, представящи Курц в благоприятна светлина.

Деянията, във връзка с които са били извършени претърсванията, са от периода 2016-2018 г.

Срещу 35-годишният канцлер вече има друго разследване, започнало през май от антикоруционните органи по подозрение в неверни изявления пред парламентарна комисия – нещо, което той отрича.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар