След отделянето й от Huawei Honor започва да си връща позициите в Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Китайската Honor беше отделена от Huawei през ноември на 2020 г. (повече за сделката), като опит да избегне санкциите на САЩ срещу Китай. Това действително помогна на компанията да възобнови отношенията си с американските й партньори и днес започва да си връща позициите. 

През август 2021 г. Honor е имала 15% дял на родния си пазар в Китай и е била третият най-голям производител по брой доставки на смартфони, веднага след Vivo (23%) и Oppo (21%), сочат данни на Counterpoint Research. Това е 18% ръст спрямо предходния месец и превръща Honor в един от най-бързо развиващите се брандове в страната. 

Припомням ви, че Honor беше бюджетният бранд на Huawei, но днес тя държи сериозна R&D сила и представя широко портфолио продукти, включително в премиум сегмента със серията Magic 3.  

Honor

Според доклада възраждането на Honor ще продължи да засилва конкуренцията на китайския пазар и до края на 2021 г., но излизането на световния пазар може да бъде по-трудна задача за бранда. На глобалния пазар за август Honor е имала 3.7% дял, което е около 4 пъти по-малко сравнено с този в родината й.  

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар