След протест срещу войната по пътя: Изпочупиха колите на семейство, загубило сина си

След протест срещу войната по пътя: Изпочупиха колите на семейство, загубило сина си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Tри коли на семейство Морунови, изгубило сина си в катастрофа, са изпотрошени часове, след като хората протестираха срещу войната на пътя. Автомобилите са негодни за употреба, а семейството не разполага с пари за спешен ремонт, съобщава bTV.

“В неделя вечерта в 23:50 ч. спряха няколко коли и започнаха да се чуват удари по ламарина и стъкла. Дъщеря ми веднага се обади на 112. Бяхме дъщеря ми, зет ми и внук ми. Всички сме под много голям стрес, детето също много се уплаши. Беше ни страх да излезем”, разказва Тонка Стоянова, баба на 18-годишния Ангел Морунов, който загива при катастрофа, и участник в протестите.
Снимка: Официален Facebook профил на Диана Русинова

Оказва се, че извършителят е брат на шофьора, който е виновен за катастрофата, при която загива внукът на Тонка Стоянова Ангел Морунов. По думите ѝ посегателството има връзка с това, че семейството ѝ участва в протестите срещу войната на пътя.


Преди погрома над колите им обаче роднина на семейство Морунови е изпотрошил автомобила на другото семейство.


Снимка: Официален Facebook профил на Диана Русинова

“Около 23:40 ч. на 21 май получаваме сигнал от жители на селото, че автомобилът му е повреден пред дома му. На място е изпратен патрул. Впоследствие се получава втори сигнал от жителка на селото за въпросните автомобили, три на брой. Установени са три лица”, каза гл. инспектор Бончо Бонев, началник на РПУ – Свиленград.

След посегателствата между двете семейства домът на Морунови е охраняван от полиция. Според органите на реда обаче напрежението е потушено.

Източник: dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар