След случая с Горанов НАП започва проверки на всички лизингови коли

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Национална агенция за приходите започва проверки на лизингополучателите на леки автомобили. Това съобщиха от приходната агенция два дни след случката с бившия министър на финансите Владислав  Горанов, който бе спрян на границата със Сърбия, тъй като се оказа, че управляваният от него джип „Тойота“ е издирван от Интерпол. От компанията-лизингодател обявиха, че става дума за клонинг, а автомобилът, шофиран от Горанов, е чисто нов.

В хода на кампанията НАП ще извърши анализ на вида на леките автомобили, предоставени на лизинг, размера на заплатените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с декларираните от тях доходи.

Заедно с тези мерки НАП ще продължи наблюдението на лица, закупили автомобили от висок ценови клас. При установени несъответствия между декларираните доходи и направените разходи ще бъдат възложени контролни производства.

Обичайно при извършване на проверки и ревизии за съответствие на имущество и доходи данъчните оценяват цялото налично имущество на домакинството – имоти в страна и чужбина, превозни средства, банкови влогове, издръжка на живота, включително екскурзии в чужбина, като извършените разходи се съпоставят с официално декларираните доходи, обясняват от НАП. Ако стойността на имуществото надвишава доходите, недекларираната разлика се облага с данъци и осигуровки за последните 5 години заедно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни престъпления, НАП сезира прокуратурата за започване на наказателно производство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар