След ултиматума на Мъск служителите на „Туитър“ започнаха да напускат

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стотици служители на „Туитър“ се очаква да си тръгнат от изпадналата в затруднение социална медийна компания след ултиматума на новия й собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за „многочасова работа на пълни обороти“ или да напуснат, предаде Ройтерс.

В анкета на приложението „Блайнд“ за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42 процента от 180 анкетирани са избрали отговор „Решавам да напусна, свободен съм“.Една четвърт са казали, че са избрали да останат „с неохота“ и едва 7 на сто споделят: „кликнах върху „да“, за да остана, защото съм отдаден“.


Мъск проведе срещи с някои от високопоставените служители в опит да ги убеди да останат, казаха напуснал и останал служител, които са във връзка с колегите си.

Снощи служители по сигурността в „Туитър“ са започнали да гонят работещи от работните им места, съобщи запознат източник.

В друго допитване на „Блайнд“ за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.

Междувременно седем сенатори от Демократическата партия изпратиха писмо до Федералната търговска комисия, в което предупреждават, че социалната мрежа „Туитър“ се отнася с незачитане към потребителите и призовават агенцията да разследва всяко нарушение на споразумението за съгласие, което комисията подписа с платформата, съобщи Ройтерс.

Законодателите, сред които са и сенаторите Ричард Блументал и Елизабет Уорън, призоваха агенцията да разгледа възможността за предприемане на принудителни действия срещу компанията, както и срещу отделни нейни ръководители, когато се налага.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар