След шушу-мушу с Доган и Бойко: Христо Ковачки единствен ще ремонтира АЕЦ „Козлодуй”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

След шушу-мушу с Доган и Бойко Борисов единствен кандидат да изпълни аварийните ремонти в пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ се оказа „Атоменергоремонт“ АД на частния олигарх на хунтата Христо Ковачки.

Поръчката е обявена по средата на декември 2020-та и е вече финализирана с договор за 500 000 лева без ДДС.

Задача на фирмата, която е първата приватизирана от Христо Ковачки, е да извърши всички аварийни ремонти на основно и спомагателно оборудване и системи на двата ядрени енергийни блока през тази и следващата година.

За аварийни ремонти се определят тези, които се извършват след изключване на блока от паралел с енергийната система поради отказ на конструкция, система или компонент.

След намаляване на мощността на блока поради ограничения за производството и поддържане безопасността на блоковете поради отказ на конструкциите, системите и компонентите. При установяване на отказ на конструкция, система или компонент по време на експлоатация, който пряко влияе на сигурността на електропроизводството или безопасността Ремонтните дейности ще се изпълняват в херметичните зони на 5-ти  и 6-ти блок, контролираните зони, машинните зали, дизел-генераторните станции и др.

От 2019 г. „Атоменергоремонт“ има договор с АЕЦ „Козлодуй“ за ремонтни и електромонтажни дейности по пети и шести блок на близо 38,4 млн. лв. без ДДС. Акционери в „Атоменергоремонт“ – Козлодуй, са „Бултрейд корпорейшън“ ЕООД (с над 90% участие) – регистрирана в Индустриална зона „Орион“ – София, където са фирмените офиси на Христо Ковачки.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар