След 11 години ГЕРБ: Цените на хранителните продукти, полетяха нагоре стремглаво

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Докато партиите се ритат, а Бойко Борисов слезе, поне временно, от политическата сцена, цените на храните полетяха нагоре. С 20-30 ст. само за седмица са поскъпнали млякото, безалкохолните напитки и минералната вода. Свинските пържоли, които бяха 7,50-8 лева, сега трудно се намират под 9-10.

Шоколад няма под 2 лв. Бутилка алкохол се продава с 2 лева отгоре, бирата “Ариана” от 90 ст. стана левче за броени дни. За олиото да не говорим – то е шампион по поскъпване. “Купувах литър от най-евтиното за малко над 2 лева, при последното пазаруване вече е 3,40. В някои скъпи магазини има и за над 6 лева”, казва домакиня.

Зеленчуците също са безбожно скъпи, на софийските пазари продават розови домати от Петрич по 8 лв. за кг. Но това не е всичко. Празни рафтове в някои по-големи магазини и малки бакалии изненадаха купувачите. “Търговците си изтеглиха стоките, защото другата седмица се очаква нов скок на цените”, обясниха продавачи.

Една от причините за шока в магазина е газът, който сериозно поскъпва на два пъти веднага след изборите – първо с 16%, а от 1 май – с още 14 на сто.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар