След 183 дни в орбита: Тримата тайконавти се завърнаха на Земята

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Спускаемата капсула на китайския космически кораб „Шънчжоу-14“ с трима тайконавти на борда се приземи успешно в северната част на Китай, съобщи ТАСС, позовавайки се на Централната телевизия на Китай.

Капсулата се е приземила в пустинята Гоби в автономния район Вътрешна Монголия. „Шънчжоу-14“ се отдели от китайската орбитална станция в 6 часа и една минута българско време днес.



Тайконавтите Чън Дун, Цай Сюйчжъ и Лю Ян са изпълнили всички планирани задачи за мисията си, която започна в началото на месец юни и продължи 183 дни. На китайската космическа станция остана екипажът в състав Фей Цзюнлун, Дън Цинмин и Чжан Лу, пристигнал на 30 ноември на борда на станция „Тянгун“ („Небесен дворец“) с кораба „Шънчжоу-15“.






Китайската орбитална станция „Небесен дворец“ се намира на 400 км от Земята и е предвидено да бъде експлоатирана повече от десет години. Тя е проектирана да поема трима души или до шестима при краткосрочни ротации на екипажи. Комплексът с Т-образна форма е с тегло 66 тона, обемът на модулите достига 110 куб.м.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара






There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар