Сливен забрани електрическите тротинетки по тротоари, площади и пешеходни зони

Сливен забрани електрическите тротинетки по тротоари, площади и пешеходни зони

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На общинска сесия днес в Сливен бе приета забрана за движение на електрически превозни средства по пешеходните зони, тротоарните площи на всички населени места, с изключение на маркираните тротоарни велосипедни алеи, градските градини, площадите и детските и спортни площадки, предаде БТА.

Максимално допустимата скорост за движение в града и населените места от община Сливен бе намалена на 20 км/ч.

Съветниците приеха тези промени, гласувайки частично изменение на общинската Наредба за обществения ред. Промените в Наредбата предвиждат още органите на МВР и упълномощените общински органи да имат правото да задържат като доказателствен материал индивидуални електрически превозни средства. Задържаното ППС ще бъде върнато на законните му собственици след заплащане на глоба.

Пред журналисти днес кметът Стефан Радев коментира, че контролът по изпълнението на новите разпоредби е въпрос на координация с органите на МВР. “Това е проблем не само за Сливен и България, но с европейски мащаб, каза той. Очакваме да има и възпитателен ефект за младите хора.”

В частта на Наредбата за контрол над шума в общината също бяха приети промени, касаещи по-високи глоби за нарушителите. “Има много сигнали от граждани, че системата не е достатъчно ефективна за санкциониране на такива нарушители и те са готови да платят 50 лв. и да смущават спокойствието на другите”, посочи Радев.

Полицията в Сливен информира за все повече нарушения с велосипеди и тротинетки по пешеходната зона на града със затоплянето на времето. От средата на март т.г. Районното управление (РУ) в града под Сините камъни възобнови пешеходните обходи в централната градска част от страна на съвместните патрули с полицейски служители и Общинска охрана.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар