Слугите на ФАЩ: Веднага съборете Паметниците на съветската армия в България. Те са обида към демократичния свет!

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Атлантическият съвет на България призова в отворено писмо областните управители на Пловдив и област София да предприемат действия за премахване на ”паметниците, които прославят Червената армия като освободителка”.

Затова паметниците, които прославят Червената армия като освободителка не са нищо повече от пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим.

 

Днес те служат като фетиши на защитниците на Путиновата агресия срещу Украйна и на хибридната война, която от години Кремъл води срещу демократичния свят, в това число и срещу България, се казва в писмото.

 

Според тях премахването трябва да стане преди местните избори, „за да може въпросите, свързани с миналото, да не помрачават изборната кампания“ и да бъде насочена към проблемите и решенията на градовете.

 

Паметниците, които прославят Червената армия, са пропагандни инсталации на обявения за престъпен комунистически режим, твърдят  атлантиците.

 

Столична община е взела решение за демонтаж на т.н. Паметник на Съветската армия още през далечната 1993 г. и през март т.г. то бе потвърдено, припомнят атлантиците.

 

Община Пловдив взема подобно решение на 10 април 1996 г.

 

И в двата случая тогавашните правителства, представяни от областните управители не допуснаха тези решения на местните парламенти да се приведат в действие.

 

По това време България е подложена на огромен натиск от Москва, но днес положението е съвсем различно, се казва в писмото.

 

Писмото е изпратено до областните управители на област София и Пловдив, до премиера, до външния министър.

Б.Р.

Ето и кои членуват в Атлантическия съвет, учреден 2017 година:

На 15 юни е учреден „Атлантически съвет на България“, съобщават от организацията. Сред учредителите й са бившите служебни министри на отбраната Велизар Шаламанов и Тодор Тагарев. Съучредители са и богословът доц. д-р Дилян Николчев, както и активистите Манол Глишев, Христо Анастасов, Кирил Чуканов.

В съобщение за новосъздадената неправителствена организация се посочва, че съветът е сдружение е „общност на граждани, обединени в подкрепата си за евроатлантическия избор и път на България, които са последователни демократи, активни общественици и доказани експерти в различни области на обществено-политическия, икономическия, научния и културен живот на страната ни“.

Атлантическият съвет си поставя няколко основни програмни цели, някои от които са укрепване на ролята на България в НАТО и ЕС като достоен партньор и надежден съюзник, пресичане на политическото влияние и пропагандна агресия на чужди държави срещу България, отхвърляне и нетърпимост към всички незаконни и антиконституционни действия и прояви на българските институции като несъвместими със свободата и демокрацията, става ясно от съобщението.

В Управителния съвет влизат преподавателят в Нов български университет доц. д-р Антоний Гълъбов, който заедно с Димитрин Вичев са съпредседатели на организацията. Членове на съвета са – доц. д-р Александър Йорданов, БАН, председател на 36-о Народно събрание, посланик; Атанас Славов, д-р по право, преподавател в Софийския университет; Георги Мишев, експерт, международни отношения и право, член на УС на „Движение Обществен натиск“; гл. ас. д-р Георги Цветков, преподавател по национална сигурност, Военна Академия „Г. С. Раковски“; проф. д-р Евелина Келбечева, историк, преподавател в Американския университет в България, Благоевград; доц. д-р Методи Андреев, преподавател в Университет по АСГ, депутат в 38 и 43-то НС; доц. д-р Момчил Дойчев, политолог, преподавател в Нов български университет; Олена Коцева, д-р по филология, председател на Сдружение на украинските организации в България „Мати Украина“; Генерал-майор о.р. д-р Съби Събев, национален военен представител на България във Военния комитет на НАТО 2002-2004.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар