Службите на САЩ: Ню Йорк ще бъде атакуван на Нова година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Три от институциите по сигурността в САЩ, сред които и ФБР, излязоха със съвместно заявление, че празнуването на новогодишната нощ в Ню Йорк може да бъде застрашено от терористични актове. Под обръщението са се подписали още полицейското управление на щата Ню Йорк и Министерството на националната сигурност, съобщи Нова телевизия.

“Нямаме информация за съществуването на конкретна и достоверна опасност, насочена против или свързана с посрещането на новата 2017 г. на “Таймс скуеър” в Ню Йорк, но изразяваме безпокойство, защото това събитие може да стане мишена за злоумишленици-единаци, които не са свързани с някаква организация, както и за доморасли войнстващи екстремисти”, предупреждават правоохранителните органи.

Като примери за тероростични актове на “единаци” могат да се посочат масовите убийства в американските градове Сан Бернардино (Калифорния) и Орландо (Флорида), както и във френския град Ница. Както е установило следствието, тези престъпления са били извършени просто от “мюсюлмани, попаднали под въздействието на радикална пропаганда”, отбелязват американските служби.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар