Служебният екоминистър обвини Емил Димитров за строителството на Градина и Смокиня

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Уволних директорката на РИОСВ – Бургас Детелина Иванова. Това каза на пресконференция служебният министър на околната среда и водите Асен Личев. От думите му стана ясно, че той обвинява персонално предшественика си Емил Димитров-Ревизоро за отваряне на законова вратичка за строеж в района на Градина и Смокиня. 

„На 9 април, в края на мандата министър Димитров подписва заповед, с която отменя императивната забрана за строителство на Градина и Смокиня. На практика въвежда изключения. Отмених днес заповедта като нищожна. Уволних лицето Детелина Иванова като негодно. Тя е отменила забраната за всякакво строителство на защитените дюни в местността „Каваците“, поясни той.

Уволних лицето като негодно – Детелина Николова, директор на РИОСВ – Бургас“, посочи той.

„Заварих 11 директори на РИОСВ, Национални паркове и Басейнови дирекции, за чиято длъжност не е проведен конкурс. Още не съм ги сменил. Уважавам професионализма, ако се докажат – да останат да работят, ако не – ги уволнявам веднага“, заяви министър Личев.

Според него Националният план за управление на отпадъците ще спомогне за това да се избегнат санкции от Европейския съюз.

Министърът на околната среда и водите съобщи още, че се обособяват три нови защитени зони по Черноморието. Възстановява се и Националният съвет по биологично разнообразие.

Очаквайте подробности. 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар