Служебният кабинет „Гълъб Донев“ управлява

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителство на Румен Радев се готви да управлява поне до пролетта. С няколко от титулярите на постовете са водени разговори, че ще бъдат ангажирани за много повече от два месеца, за които трябва да управляват без парламент, всички са се съгласили и са оставили другите си ангажименти на заден план.

Мнозина вече прогнозираха, че няма да има кабинет след изборите на 2 октомври, защото не се очаква да има мнозинство за съставянето на такъв. Причината са конфликтите между партиите ц постоянните нападки между лидерите, пише „Филтър”.

Според депутати на „Продължаваме промяната” в 47-ото Народно събрание мозъчният център на „Дондуков“ 2 вече кроял планове да се повтори сценарият от 2021 г. След края на мандата на ГЕРБ Радев назначи служебно правителство, което продължи да управлява повече от 7 месеца, защото два пъти партиите не успяха да направят кабинет.

Подобен сценарий прогнозират и сега хората на Кирил Петков и Асен Василев. Затова министрите от кабинета на Гълъб Донев сменят директори и началници от администрацията, за да назначат свои.

Смените започнаха ударно във всички сфери и се очаква да продължат до средните нива в администрациията. Освен това се чертаят мерки и политики, които далеч надхвърлят максималните 3 месеца, през които ще бъдат в изпълнителната власт до избор на редовно правителство.

Ако след изборите на 2 октомври няма правителство, то следващият вот ще бъде насрочен за тежката зима в началото на януари, показва практиката за времето, през което се провеждат предсрочни избори. Тогава се очаква избирателната активност да е още по-ниска, а резултатите – също толкова непредвидими, както и на 2 октомври.

Според политолози дори не е изключено Румен Радев да управлява със служебни правителства много по-дълго заради кризата в партийната система и конфронтацията там.

Първи това усетиха от „Демократична България”. Те бяха против нови избори, а в опит да спечелят повече гласове предложиха на „Продължаваме промяната” общи листи.

Социологическите проучвания досега също потвърждават плана на Радев да дърпа конците в държавата, докато партиите са във война.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар