Служебният кабинет на Радев ще бъде изправен пред тежки предизвикателства

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Повече от ясно е, че съставът на служебния кабинет на президента Румен Радев е почти готов. Предсрочните парламентарни избори бяха очаквани още от момента, в който бе излъчено коалиционно правителство от разнородни, а някои и без идеология нови политически формации, водени от една единствена цел – упражняването на властта заради произтичащите от нея благини и материални придобивки. И това бе доказано във времето с работата на проваления кабинет „Петков“, сформиран от „Продължаваме промяната“, БСП, ИТН и „Демократична България“. Нулева борба с корупцията, законодателна инфантилност, некомпетентност, спорни сделки и меморандуми, приятелски, роднински и семейни назначения, много лъжи и истинска подмяна белязаха управлението на Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Корнелия Нинова, Даниел Лорер и компания.
От тук нататък, какъвто и да е съставът на служебното правителство на президента Румен Радев, членовете му трябва да встъпят във властта с ясна визия и предварителна настройка, че ще управляват в изключително напрегната и сложна международна обстановка (война в Украйна) държава, която е изправена пред консилиум от кризи – политическа, енергийна, финансова, икономическа, здравна, инфлационна.

Служебните министри и премиер ще бъдат подложени на ожесточени многопластови и разнопосочни вътрешнополитически атаки – и от „ляво“, и от „дясно“ и от „център“. И това ще е така, не само за да си трупат партийни дивиденти за предстоящия граждански вот през октомври от различните политически лидери, но и за да се пречи чрез информационни операции на работата на членовете на правителството, поради страх от опасения, че ще осветят далаверите на предшестващите ги.

 

 

Служебните министри и премиер трябва да имат „як гръб“, защото „сопите“ по него ще бъдат много, дебели и с непрекъснат интензитет. Те ще са натоварени не само със сложната задача да стабилизират показателите на България с нови договори за доставки, но и да претъпят максимално пораженията от неизбежните кризи, които е много вероятно да извадят хората на улицата. Негарантираните газови доставки от кабинета „Петков“ неимоверно ще доведат до покачване на цените на тока и парното, а като прибавим към тях и продоволствения инфлационен колапс и продължаващия скок на хранителните стоки от първа необходимост, очертаващите се зимни месеци ще бъдат инфарктни за изпълнителната власт.

Трябва също така да се отчете, че предизвикателствата за служебния кабинет е много вероятно да се разтеглят напред във времето, поради невъзможността на избраното през месец октомври 48-о Народно събрание да излъчи редовно правителство.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар