Кирил Петков

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов: Тежки дни очакват хората в България и бизнеса (ВИДЕО)

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички знаете каква е ситуацията в света и в България – тежки дни очакват хората в България и бизнеса, затова трябва да използваме оставащите топли дни, за да се подготвим идващите трудни времена. Това каза по време на брифинг служебният министър на икономиката Никола Стоянов, който представи екипа си и техните приоритети.

„Съдействаме, с каквото можем. В случая ни е възможно и вече е започнала анкета сред бизнеса, която трябва да даде на щаба картината колко български предприятия използват газ, колко могат да минат в кризисна ситуация на друго гориво. Ние ще бъдем гласът на бизнеса в този щаб“, каза още Стоянов.

„В последните години станаха много смени в държавната администрация, което води до загуба на експертност. Знаете, че МИ беше разделено преди 7-8 месеца на две – на икономиката и индустрията и на иновациите. Това само по себе си води до теми, които са важни и за двете министерства. Който си позволява да спекулира, да злоупотребява, ще бъде наказан“, коментира Стоянов.

„Заместник-министри са Ирина Щонова и Димитър Данчев. Част от екипа са работодателските и синдикалните организации“, уточни Стоянов.

„Осъзнаваме, че сме част от служебен кабинет с ограничени правомощия. Ние ще се опитаме да работим в максимална степен отговорно, като едно редовно правителство, защото нямаме време за губене. Имаме самочувствие, че сме достатъчно подготвени. Вече се работи по списък с мерки, за нас няма да има прекалено малки или прекалено големи приоритети.
Нашето министерство не е ангажирано с тематиката Шенген. Сигурни сме, обаче, че на база повишаване на прозрачността в бизнес средата в България би помогнало на държавата в тази битка и би подобрило имиджа. Вторият основен аспект е подобряване на инвестиционния климат и инвестиционната среда. Ще започнем съвместна работа с министерство на иновациите за нов или променен Закон за инвестициите. Ще разчитам на приемственост и каквото е направено от бившия министър на икономиката ще се надгражда”, каза Стоянов.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар