Служебното правителство назначи четирима нови областни управители

Служебното правителство назначи четирима нови областни управители

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителството на заседание днес прие решение, с което назначава четирима нови областни управители на областите Благоевград, Видин, Добрич и Плевен. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

За областен управител на Благоевград е назначен Георги Динев. Бил е народен представител 44-ото, 45-ото и 46-ото Народно събрание. Динев е бил също председател на Общинския съвет – Петрич.

Ани Арутюнян е новият областен управител на Видин. До този момент е била заместник областен управител на същата област. Хоноруван преподавател е в катедра “Политология” в УНСС. Притежава опит в разработването на образователни и изследователски проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво.

Румен Русев е назначен за областен управител на Добрич. Той е главен секретар на Областна администрация – Добрич от 2016 година. Юрист по образование, притежава дългогодишен опит в администрацията. Бил е също секретар на Община град Добрич.

Николай Абрашев е новият областен управител на Плевен, като до момента там е бил заместник областен управител. Работил е в Община Плевен, където е бил медиатор, отговарял е за младежките дейности – програми и заетост. Завършил е магистратура по “Мениджмънт” в Стопанската академия “Димитър А. Ценов”, Свищов.

Освободената днес от длъжността областен управител на област Плевен Виолета Иеремиева ще бъде назначена за заместник-областен управител на същата област.

На 26 април служебното правителство прие решение, с което назначи нови областни управители на областите Ловеч, Русе, Силистра, Сливен, София и Софийска област.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар