Служебното правителство обяви, че е изпълнило задачите си по подготовката на вота – Властта – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последния ден от официалната предизборна кампания служебното правителство обяви, че е изпълнило задачите си по подготовката на вота прозрачно и в срок.

Няма забавяне в нито един от сроковете. Взети са допълнителни мерки за максимална прозрачност по удостоверяване на машините за гласуване. Устройствата за видеонаблюдение вече са по места. Очаква се график от ЦИК за транспортирането на машините, което ще се извърши утре, посочиха министрите на среща при служебния премиер Димитър Главчев.

Днес ще бъда доставени и последните машини за гласуване извън страната. Пътуват и представителите на българската държава за секционните комисии, съобщи правителственият пресцентър.

Междувременно МВР отчете 309 получени сигнала за нарушения, свързани с предстоящия вот.

Полицейските операции продължават и днес, и утре, обяви служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Според него, обстановката е спокойна.

През тази предизборна кампания разходите на партиите за медийно участие са били по-ниски от обичайното, съобщиха от Института за развитие на публичната среда.

Кампаниите на политическите формации и агитацията за кандидатите за народни представители и за евродепутати приключват в полунощ.

Утре, 8-и юни, е ден за размисъл.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар