Служебното правителство планира нови ядрени мощности в енергетиката – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебното правителство планира нови ядрени мощности в енергетиката

стоп кадър/БНТ

„НС се занимава с всичко останало, но не и с основната си дейност – законотворчеството. Всички закони по ПВУ са внесени от служебното правителство, но не съм оптимист, че ще бъдат приети повече от 2 или 3 законопроекта по плана“. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев, цитиран от БНР.„Служебното правителство си свърши работата, проектите отлежават от октомври досега, движението е нулево в парламента“, подчерта Донев.


„Ангажиран съм и зает с това да подготвя служебното правителство с отчета, който трябва да представим за свършената работа, коментира Донев в отговор на въпрос дали ще има редовно правителство. Виждате, че шансовете с втория мандат, макар че подходът на Денков за диалог беше добър ход, да видим утре декларацията, която ще предложат за гласуване в НС, дали ще съберат мнозинство“, посочи Донев.

По други теми служебният премиер каза, че ЕК задължава България да намали с 10% въглеродните емисии още тази година. 

„Това не е приемливо за нас и ще настояваме този ангажимент да бъде отсрочен във времето“, каза в Калофер служебният премиер Гълъб Донев.

„Служебното правителство има своята отговорност пред българските граждани и икономика“, добави Донев.

„Няма да е тайна, ще внесем електроенергийна стратегия, която да покаже развитието на енергийния сектор в България в близките няколко години, залагането на нови ядрени мощности, да предвиждат се такива“, коментира Донев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар