Служителите в затворите с отворено писмо до премиера – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Cиндикатът на служителите в затворите в България изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов. В него работещите в местата за лишаване от свобода искат от министър-председателя изравняване на заплатите им с това на служителите на МВР.

Копие от писмото синдикатът е изпратил и на вицепремиера по обществения ред и сигурност Красимир Каракачанов, и до министъра на правосъдието Цецка Цачева.

Служителите в затворите питат премиера дали ще предприеме актуализация на бюджета на правосъдното министерство, за да се изравни статута на всички, които работят в сектор “Сигурност”.

В писмото се призовават управляващите да оповестят публично своята позиция.

Синдикатът изключва тя да изключва възможности за отстъпление от вече заявения ангажимент на правителството и на министъра на правосъдието. По време на дебат за приемане на бюджетната рамка за тази година бе обещано равно третиране и недопускане на дискриминация по отношение на служителите в сектора за сигурност.

Служителите в затворите признават и че са обезпокоени от мълчанието институциите по протестите им.

От миналата седмица те и служители на съдебна охрана в 22 града протестират срещу ниските възнаграждения, лошите условия на труд и съотношението охранявани – охраняващи в местата за лишаване от свобода.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар