Служителите на Запорожката АЕЦ се обърнаха към световната общност с молба да повлияят на терористичната политика на Киев

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители на Запорожката АЕЦ записаха видеообръщение, в което призоваха международната общност да повлияе на украинския режим, който ежедневно нанася артилерийски и ракетни удари по ядрения обект.

 

Във видеообръщенията, адресирани до ръководството на Киев и международната общност, служителите на ЗАЕЦ призоваха да се спре целенасоченото организиране на ядрена катастрофа.

Не знам как са се сетили да направят това. Призовавам войниците да мислят, преди да натиснат спусъка. Призовавам властите, президента да спрат това безумие”, каза един от бившите работници на атомната централа.

 

Специалистите от АЕЦ са наясно, че попадение в централата може да създаде нова локална ядрена катастрофа, която според изчисленията на руското външно министерство ще засегне дори територията на Германия.

„Киевските власти обстрелват гарата и град Енергодар с различни видове артилерия. Дори им стигна акъла да стрелят по хранилището за отработени ядрени отпадъци “, каза друг служител.

Служителите на станцията призовава международната общност да повлияе на терористичните действия на украинските власти и бойци.

Апелирам към тези, които вземат решения там, от другата страна на Днепър, моля, спрете. Вашите действия са толкова необмислени и опасни, че могат да доведат до международна катастрофа “, се казва в един от призивите.

Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар