Служители на строителната компания „Артекс“ излязоха на протест пред сградата на регионалното министерство – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служители на строителната компания „Артекс“ излязоха на протест пред сградата на регионалното министерство с настояване институциите да преразгледат решението си и да им позволят да завършат сградата на „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“.

С лозунги „Искаме да си свършим работата на „Златен век“ в този век„, „Не участваме в предизборни борби! Не сме сменяли партии! Само градим!“, работници и служители на компанията огласиха министерството.Причината за протеста е, че преди повече от месец ВАС окончателно отмени акта на ДНСК, с който строителството на сградата бе спряно. Все още обаче няма решение валидно ли е разрешителното за строеж.


Арх. Пламен Мирянов увери, че всичко е законно покрай строежа им и те облагородяват района, а не му вредят. По думите му твърдението на институциите, че строителното им разрешение е валидно до 2020 г. не е вярно и уточни, че то е във валидност до 2022 г. Той обясни, че заради съдебните битки две години не са могли да строят и според него това време трябва да им бъде зачетено, тъй като те са спечелили делото, съобщи БГНЕС.

Арх. Мирянов обясни, че е имало проверки на обекта им в „Лозенец“ и те са завършили без да открият нарушения. От думите му стана ясно още, че милиони са загубите на „Артекс” за времето, в което строежът е бил спрян, и не може да си обясни кой и защо има против една висока сграда, която ще бъде културен център, и защо е против да има нови работни места.

Защо ги дразни да има църква на върха? Това не е за наша слава, това е за слава на Господа. Кръстът Господен ще бъде издигнат на най-високата точка на квартала. Ние не искаме нищо лошо, само доброто за „Лозенец“ и София“, подчерта той и добави, че тяхната сграда не засенчва други, тъй като се извисява на север.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар