Служителка на БАБХ издала фалшив протокол на камион, който минал през

Служителка на БАБХ издала фалшив протокол на камион, който минал през „Капитан Андреево“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служителка на Българската агенция „Безопасност на храните“ (БАБХ) е издала фалшив протокол на камиона, минал преди седмица границата за Германия. Тя е съставил ментето снощи със задна дата – 22 май, съобщи „24 часа“.

От агенцията поеха контрола над определени функции на пункта на 20 май.Сигналът дошъл от Германия. Веднага е започнала акцията на КПКОНПИ, сутринта от Окръжна прокуратура включили и Икономическа полиция. Жената, съставил фалшивия протокол, е разпитана. Очаква се да бъде обвинена.


За акцията пръв съобщи депутатът от „Продължаваме Промяната“ Константин Бачийски. Той посочи, че е на ДАНС и МВР. Не е ясно откъде депутатът е имал информация за операция на служби, които са в изпълнителната власт, коментира изданието.

Бивш депутат е предложил първия подкуп на шефа на БАБХ. Имало е натиск промените, които е трябвало да се случат на ГКПП „Капитан Андреево“, да не се осъществят. Впоследствие е направен втори подкуп. Били са предлагани 6 млн. лева на година. Това коментира Бачийски пред Нова тв.

„На 31 декември 2021 г. е подписан новият договор с бившия служител на фирмата, която е извършвала дейността. След като новият директор на БАБХ е влязъл в сила, старият подписва договор навръх Нова година. Няколко дни след това на шефа на БАБХ е предложен подкуп в особено големи размери“, коментира Бачийски.

„Имало е натиск промените, които трябва да се случат на границата, да не се случват. Впоследствие е направен втори подкуп. Той е нараснал, 6 млн. лева са предлагани на година“, обясни още той.

На този фон днес на ГКПП „Капитан Андреево“ тече проверка от МВР в присъствието на ДАНС.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар